ရန္ကုန္နည္းပညာ တကၠသိုလ္တြင္ ပထမဦးဆံုးအႀကိမ္ အစားအေသာက္နည္းပညာဘြဲ႔ B.E (Food Engineering) ဘြဲ႔ သင္တန္းစတင္ဖြင့္လွစ္ေတာ့မည္ ျဖစ္ေၾကာင္းသိရပါတယ္။
ရန္ကုန္နည္းပညာတကၠသိုလ္ Chemical engineering ဌာနမွ သိရျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
၄င္းဘြဲ႔သင္တန္းကို ၂၀၁၉-၂၀၂၀ ခုႏွစ္ ပညာသင္ႏွစ္မွ စတင္ဖြင့္လွစ္သြားမည္ျဖစ္၍ သင္တနး္ကာလမွာ (၅) ႏွစ္တာ ၾကာျမင့္မည္ျဖစ္ပါတယ္။
ရန္ကုန္နည္းပညာတကၠသိုလ္ Chemical Engineering ဌာနမွ ပါေမာကၡ ေဒါက္တာလဲ့လဲ့ထြန္းက " ဒီႏွစ္စတင္ဖြင့္လွစ္သြားမွာျဖစ္ပါတယ္။ ဒီႏွစ္ဆယ္တန္းေအာင္ေတြကေနၿပီး စတင္ေလ်ွာက္ထားလို႔ရပါတယ္။ စသင္ႏွစ္ကေတာ့ (၆) ႏွစ္ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီဘြဲ႔က အျခားေက်ာင္းေတြမွာ လည္းမရွိေသးပါဘူး။ ဒီႏွစ္ကစၿပီး ပထမဆံုးအႀကိမ္ ဖြင့္လွစ္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ အဓိကကေတာ့ Food နဲ႔ပတ္သက္တဲ့ Specialist ေပးခ်င္လို႔ျဖစ္ပါတယ္။ သတ္မွတ္အရည္အခ်င္းမ်ားနဲ႔ ျပည့္မီတဲ႔သူေတြအေနနဲ႔ ေလ်ွာက္ထားႏိုင္ပါတယ္" ဟုဇြန္ (၁၅) ရက္ကေျပာပါတယ္။
၄င္းဘြဲ႔ႀကိဳသင္တန္းကို ယခုႏွစ္ ဒီဇင္ဘာလအတြင္း စတင္ဖြင့္လွစ္သင္ၾကားေပးမည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။
Read More: တကၠသိုလ္ဝင္ခြင့္ ေလ်ွာက္ထားရာတြင္ အဆင္ေျပေစရန္ အႀကံျပဳျခင္း
၄င္းႏွင့္ပတ္သက္ၿပီး ရန္ကုန္နည္းပညာတကၠသိုလ္ Chemical Engineering ဌာနတြင္ ဧည့္ပါေမာကၡအျဖစ္လုပ္ကိုင္ေနသူ ေဒါက္တာေက်ာ္ၿငိမ္းေအးက " ရန္ကုန္နည္းပညာတကၠသိုလ္မွာ ဒီႏွစ္စတင္ဖြင့္လွစ္မွာျဖစ္ပါတယ္။ လက္ရွိအခ်ိန္မွာ အစားအေသာက္ပညာရွင္ေတြ လိုအပ္ေနပါတယ္။ တကၠသိုလ္မွာက ဘြဲ႔အသီးသီးရွိေနေပမဲ့ အခုလိုအစားအေသာက္နဲ႔ ပတ္သက္တဲ႔ဘြဲ႔ေတာ့မရွိေသးပါဘူး။ B.E(Food Engineering) ဘာသာရပ္ကို ေလ်ွာက္ထားဖို႔ တိုက္တြန္းခ်င္ပါတယ္။ ဒါမွသာ ေဘးအႏၱရာယ္ကင္းတဲ႔ အစားအေသာက္ေတြ ရရွိလာမယ္။ ပိုၿပီးေတာ့ အစားအေသာက္ေတြလဲအဆင့္အတန္းျမင့္လာမယ္" ဟုဇြန္ (၁၅) ရက္တြင္ ေျပာခဲ့ပါတယ္။
၄င္းဌာနတြင္ B.E(Chemical၊ M.E(Chemical)၊ Diploma in Food Technology၊ Ph.D (Chemical) ဘြဲ႔ သင္တန္းမ်ားကို သင္ၾကားပို႔ခ်ေပးလ်က္ရွိပါတယ္။
Source; Democracy