Maritime and Hospitality Academy

Maritime and Hospitality Academy

MAHA သင္တန္းေက်ာင္းတြင္ ၀ါရင့္စားဖိုးမွဴးႀကီးကိုယ္တိုင္ စာေတြ႕လက္ေတြ႕သင္ၾကားေပးမည္ ျဖစ္ပါသည္။

သင္ၾကားပို႕ခ်မည့္ သင္တန္းမ်ား

MAHA သင္တန္းမ်ားမွာ

  • ship’s cook course (ေရယာဥ္စားဖိုးမွဴးသင္တန္း)
  • general steward course (ေရယာဥ္စားပြဲထိုးသင္တန္း)
  • Myanmar cuisine course (ျမန္မာအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)
  • Japanese cuisine course (ဂ်ပန္အစားအစာခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)
  • Korean cuisine course (ကိုရီးယားအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)
  • Chinese cuisine course (တရုတ္အစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)
  • Thai cuisine course (ထိုင္းအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)
  • Asian cuisine course (အာရွအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)
  • European cuisine course (ဥေရာပ အစားအစာခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)
  • Food & beverage production course (အစားအစာႏွင့္ အေဖ်ာ္ယမကာ ထုတ္လုပ္ေရးသင္တန္း)
  • Food & beverage service course (အစားအစာႏွင့္ အေဖ်ာ္ယမက တည္ခင္းဧည့္ခံေကြ်းေမြးေရး သင္တန္း)
  • Bakery & pastry course (မုန္႕မ်ိဳးစုံျပဳလုပ္နည္းသင္တန္း)
  • Front office operation course (ဧည့္ႀကိဳသင္တန္း)
  • Housekeeping operation course (အိပ္ခန္းေဆာင္ထိန္းသင္တန္း) တို႕ျဖစ္သည္။

Korean cuisine course (ကိုရီးယားအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း) သည္ သင္တန္းကာလမွာ ၁ လ ျဖစ္ၿပီး သင္ၾကားပို႕ခ်မည့္ ဘာသာရပ္မ်ားမွာ

  • Introduction to the Maritime/ Hospitality industry
  • Personnel hygiene & occupational safety
  • Food safety
  • Theoretical cookery
  • Practical cookery တို႕ျဖစ္သည္။

Asian cuisine course (အာရွအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္း) သင္တန္းသည္ သင္တန္းကာလမွာ ၁ လ ျဖစ္ၿပီး သင္ၾကားပို႕ခ်မည့္ ဘာသာရပ္မ်ားမွာ

  • Introduction to the Maritime/ Hospitality industry
  • Restaurant & catering management (basics)
  • Personal/ workplace hygiene and safety
  • Food safety
  • Theoretical Cookery
  • Practical Cookery (rice, noodle, vermicelli, meats, seafood, egg, salad, pickles, soups, hot pot) တုိ႕ ျဖစ္သည္။

Bakery & Pastry Course (မုန္႔မ်ဳိးစုံျပဳလုပ္နည္း) သင္တန္းသည္ သင္တန္းကာလမွာ ၁ လ ျဖစ္ၿပီး သင္ၾကားမည့္ ဘာသာရပ္မ်ားမွာ

  • Introduction to the maritime/hospitality industry
  • Personal/ workplace hygiene and safety
  • Food safety
  • Kitchen organization (brigade) and role and function of personnel
  • Kitchen layout design
  • Machines, utensils and raw materials
  • How to calculate for estimate food cost and budget
  • Weight and volume of raw materials တို႕ျဖစ္သည္။

International labour organization (SIYB) သင္တန္းသည္ သင္တန္းကာလမွာ ၅ ရက္ျဖစ္ၿပီး သင္ၾကားမည့္ ဘာသာရပ္မ်ားမွာ

  • Generate Your Business (GYB)
  • Start Your Business (SYB)
  • SYB Business Plan တို႕ျဖစ္သည္။

ထိုသင္တန္းမ်ားကို တက္ေရာက္လိုသူမ်ားသည္ အေျခခံပညာအထက္တန္းေအာင္ျမင္သူတုိင္း တက္ေရာက္ႏိုင္ပါသည္။

Courses.

No. Name Duration Student Fee
1. Ship’s cook course (ေရယာဥ္စားဖိုးမွဴးသင္တန္း)   ၅ ဦး  
2. General steward course (ေရယာဥ္စားပြဲထိုးသင္တန္း)   ၅ ဦး  
3. Myanmar cuisine course (ျမန္မာအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)      
4. Japanese cuisine course (ဂ်ပန္အစားအစာခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)      
5. Korean cuisine course (ကိုရီးယားအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း) ၁ လ ၅ ဦး ၂၀၀,၀၀၀
6. Chinese cuisine course (တရုတ္အစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)      
7. Thai cuisine course (ထိုင္းအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)      
8. Asian cuisine course (အာရွအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း) ၁ လ ၅ ဦး ၁၉၀,၀၀၀
9. European cuisine course (ဥေရာပ အစားအစာခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း)   ၅ ဦး  
10. Food & beverage production course (အစားအစာႏွင့္အေဖ်ာ္ယမကာ ထုတ္လုပ္ေရးသင္တန္း)   ၅ ဦး  
11.. Food & beverage service course (အစားအစာႏွင့္ အေဖ်ာ္ယမက တည္ခင္းဧည့္ခံေကြ်းေမြးေရး သင္တန္း)   ၅ ဦး  
12. Bakery & pastry course (မုန္႕မ်ိဳးစုံျပဳလုပ္နည္းသင္တန္း) ၁ လ ၅ ဦး ၃၅၀,၀၀၀
13. Front office operation course (ဧည့္ႀကိဳသင္တန္း)   ၅ ဦး  
14. Housekeeping operation course (အိပ္ခန္းေဆာင္ထိန္းသင္တန္း)   ၅ ဦး  
15. International labour organization ၅ ရက္ ၂၀ ဦး ၈၀, ၀၀၀

သင္တန္းေၾကးမ်ား

သင္တန္းေၾကးမ်ားမွာ Asian cuisine course (အာရွအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း) အတြက္ က်ပ္ ၁၉၀,၀၀၀ ၊ Korean cuisine course (ကိုရီးယားအစားအစာ ခ်က္ျပဳတ္နည္းသင္တန္း) အတြက္ က်ပ္ ၂၀၀,၀၀၀ ၊ bakery & pastry course က်ပ္ ၃၅၀,၀၀၀ ၊ စသည္တို႕ ျဖစ္သည္။

 

Vocational Read 2094 times